Tandplejer i Nørresundby

Vores tandplejere passer på dine tænder

… for det er nemlig vores ypperste opgave! Hos Tandlægerne Pein-Lorenzen brænder vi for at yde professionel og omsorgsfuld tandpleje til vores patienter i Aalborg, Nørresundby, Hasseris, Vodskov og omegn. I klinikken vil du altid blive mødt af en kompetent tandplejer, hvis du f.eks. har brug for tandeftersyn, tandrensning, har tandkødsbetændelse, blister, eller andre sygdomme i munden.

Tandkødsbetændelse, hvad gør jeg?

Tandkødsbetændelse er en ubehagelig betændelsesform, som er vigtig at tage seriøst. I værste tilfælde kan betændelsen sprede sig til dybereliggende væv og dermed udvikle sig til paradentose. Derfor bør du gå i behandling med det samme. Hvis du f.eks. har blødende tandkød, er der stor sandsynlighed for, at du har tandkødsbetændelse. Behandlingen består af tandrensning, og instruktion af god mundhygiejne, der passer til netop din mund. For at forebygge tandkødsbetændelse bør du tage din mundhygiejne seriøst: Børst dine tænder to gange dagligt, rengør tandmellemrum med f.eks. tandtråd eller tandstikker, gå til regelmæssige tandlægebesøg og undgå rygning.

Hvordan behandles slidte tænder?

Slidte tænder kan behandles med en bidskinnebehandling, ligesom f.eks. kroner og forebyggende plastbehandling er udbredte løsninger for mange danskere. Gennem livet kan dine tænder ikke undgå at blive udsat for slid, men med god mundhygiejne og regelmæssige tandlægebesøg når du langt ift. at forebygge slid. Overdreven indtagelse af syreholdige drikkevarer så som sodavand, juice og energidrikke, bør derfor undgås. Hvis du kigger forbi tandklinikken, kommer vores tandplejere også hellere end gerne med gode råd.

Sådan undgår du huller i tænderne

Med tandbørstning to gange om dagen, supplerende daglig brug af tandtråd eller tandstikker og de regelmæssige tandlægebesøg, er du dækket godt ind ift. at undgå huller i tænderne, også kaldet caries. Sukker bidrager til at give huller i tænderne, undgå derfor en kost som er rig på sukker, samt at indtage sukker alt for ofte i løbet af dagen. Daglig brug af fluortandpasta forebygger udviklingen af huller. Vær opmærksom på, at nogle former for medicin giver mundtørhed og dermed øger risikoen for huller i tænderne.

Sådan forebygger du gule tænder

Nogle mennesker har følsomme tænder og tendens til at få gule tænder naturligt. Hos andre kan misfarvede tænder bl.a. skyldes dårlig mundhygiejne. Mange danskere oplever at få syreskader, hvor emaljen (dvs. det der gør tænderne hvide) nedbrydes. For at undgå gule tænder bør du følge de førnævnte generelle råd om mundhygiejne og en ekstra tandbørstning efter indtag af f.eks. kaffe eller lakrids kan anbefales. Er dine tænder allerede gule, kan en tandrensning eller tandblegning også komme på tale – det afhænger af, om misfarvningerne er overfladiske eller indtrængende. Kontakt gerne vores tandplejer på telefon +45 9817 1166 eller e-mail info@tand-doc.dk, hvis du mener, at vi kan hjælpe dig.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os